您的位置:考研教育网>  > 考研英语 > 复习指导 正文

教育硕士英语阅读理解专项习题及参考答案

搜狐教育   2010-11-23 10:53 【 】【我要纠错

  教育硕士英语阅读理解专项习题

  Burn rate is the speed at which a startup business consumes money. My rate was $ 75,000 a month. Four months after my company was set up,I had only a quarter of the starting capital left in the bank.

  Looking for guidance,I went to talk to my friend,Arthur Walworth about my new venture.

  “Times of great change always bring out the risk-takers,”he said.“And they leave winners and losers. My grandfather invested a lot of money in a project of Thomas Edison‘s that ended up in failure.”

  I was lost in thought at the notion of a Thomas Edison project ending in failure. Damn. It could happen to anybody!I must continue.

  At that time CD-ROM sales had bombed,so investors were fleeing from the field. I didn‘t turn away from mine entirely,but instead linked it to the internet.

  My plan was to offer consumers descriptions of home-design products by using a special software and let them modify the designs. Then we can enable them to get online professional and constructional help to have their houses built,decorated and furnished according to their own choice.

  To realize my plan I needed investors,so 1 continued to meet regularly with venture capitalists.

  One said I had a great idea. But I needed to test it. Get the money somewhere. To get this money from a VC is going to cost my wife and my children!He turned down my request. Wife?Children?I barely remembered them.

  I was working nonstop——struggling to turn the key in the lock,to find the right way ahead.

  The pressure was terrible. It was just at this time that my parents and sisters stepped up. Two hundred thousand dollars. A lot of money to them,invested in this crazy son and brother without a moment‘s hesitation. Dad and Morn had driven out from Chicago and seen the passion in my little office and the trouble at home.

  With their help my company survived and has been prospering ever since.

  1. When the author‘s company started operation,he had_____.

  A. $ 450,000

  B. $ 400,000

  C. $ 350,000

  D. $ 300,000

  2. Arthur implies that to start a business in limes of change,people have to_____.

  A. rely on famous people all be time

  B. invest as much money as possible

  C. face the risks of possible failure

  D. think about nothing but success

  3. The author‘s company was engaged in_____.

  A. furniture design and production

  B. online home-design service

  C. traditional home designing

  D. home decoration business

  4. Faced with a very unfavorable market situation,the author decided_____.

  A. to improve his service

  B. to start a new business

  C. to withdraw his money

  D. to reduce his investment

  5. It is implied that venture capital is often _____.

  A. risky

  B. timely

  C. secure

  D. abundant

  参考答案及解析:

  1.B推理题。本题需要就第一段提供的数据进行计算。作者说每月花75,000美元,四个月之后账户里只剩下四分之一的资金,,由此我们用75,000乘以4得到的300,000美元应该是总共用掉的钱。这个数额占总资金的四分之一,计算可得总资金是400,000美元。故选B.

  2.C细节题。从第1段Arthur所说的话“they leave winners and losers(不是成功就是失败)”可以看出前面所说的事情是有风险的。故选C.

  3.B推理题。从文章第六段第一句话“。。。offer consumers descriptions of home—design products.。。”以及后面的“。。。have their houses built.decorated and furnished…”可知,选项A、D都只是公司业务的一部分,C项文中没有提及,只有B项才是完整的答案。

  4.A细节题。由文章第五段第二句“I didn‘t turn away from mine entirely,but instead linked it to the Internet.”可知,作者没有放弃而是开辟了新的路径,这与A项表述一致。

  5.A推理题。由文章倒数第五段倒数第二句“。。。to get this money from a VC is going to cost my wife and my children!”可知,作者如果向投机资本家借钱的话就会失去自己的妻子和孩子,由此可推测向投机资本家借钱有很大的风险。故选A.

◇ 编辑推荐
·2016年考研调剂信息汇总(更新中)
·2016年考研国家线
·2017考研网上辅导招生简章
 考研教育网官方微信

微信公众账号cnedu_cn

 网上辅导课程特色
  • 即报即学
  • 名师团队
  • 反复看课
  • 在线答疑
  • 移动教学
  • 讲义下载
  • 课后练习
  • 模拟测试
 24小时报名咨询
考研网上辅导课程 精品班 实验班
学费 购买 学费 购买
公共课 政 治 1500元 购买 3500元 购买
英 语 1500元 购买 3500元 购买
数 学 1500元 购买 3500元 购买
专业课 考研名师编写,网校独创考研管理类、法律类、教育等专业课电子书正在热卖!