您的位置:考研教育网>  > 报考指南 > 在职考研 正文

2011在职攻硕全国联考GCT英语模拟试题解析(2)

清华在线   2010-08-11 16:34 【 】【我要纠错

  and dissertations typed to the specifications of the Graduate School of State University.

  Twenty-four-hour service for fifty pages or less. Forty-eight-hour service for more than fifty pages.

  Rates: $1 per page on regular paper

  $1.25 per page on cotton bond paper

  $ 0.25 extra for each carbon copy or a graph

  Hours: 8:00 a. m.—10:00 p.m. Monday—Friday

  8:00 a. m.—4:00 p.m. Saturday

  Closed all day Sunday

  Call: 717-5415

  26. What kind of person needs this service?

  A. A doctor.  B. A policeman.  C. The sick.  D. A student.

  答案D.这是一则打印服务广告,其中针对学生论文描述了服务内容和价格,可见服务对象是学生。

  27. How much will it cost you if you want five regular papers and two graphs to be typed?

  A. $5  B. $1  C. $5.5  D. $6

  答案C.根据广告上的价格计算:$1 per page on regular paper,$ 0.25 extra for each carbon copy or a graph,5页regular paper需要$5, 2个graphs需要$0.5,共计$5.5.

  28. If you have 20 pages to be typed, how long does it take to get them finished?

  A. More than 48 hours  B. More than 24 hours.

  C. Within 24 hours.  D. In 24 minutes.

  答案C.根据广告上的承诺:Twenty-four-hour service for fifty pages or less.20页的材料应该在24小时内打印完成。

  29. When does the typing service close on Wednesday?

  A. 10:00 p.m.  B. 8:00 p.m.

  C. 4:00 p.m.  D. It's closed all day.

  答案A.按照广告上的服务时间:8:00 a. m.—10:00 p.m. Monday—Friday,周三应该是晚上10点停止服务。

  30. The main purpose of this passage is __________.

  A. to criticize  B. to describe

  C. to advertise  D. to celebrate

  答案C.这是一则针对学生的校园服务广告,包括服务地点、时间、内容和价格。

  Part Three Cloze

  Directions:

  There are ten blanks in the following passage. For each numbered blank, there are four choices marked A, B, C and D. Choose the best one and mark your answer on the ANSWER SHEET with a single line through the center.

  As the plane circled over the airport, everyone sensed that something was wrong. The plane was moving unsteadily through the air, and 31 the passengers had fastened their seat belts, they were suddenly thrown forward. At that moment, the air-hostess 32 . She looked very pale, but was quite 33 . Speaking quickly but almost in a whisper, she 34 everyone that the pilot had fainted and asked if any of the passengers knew anything about machines or at least how to drive a car. After a moment's 35 , a man got up and followed the hostess into the pilot's cabin.

  Moving the pilot aside, the man took his seat and listened carefully to the urgent instructions that were being sent by radio from the airport below. The plane was now dangerously close 36 the ground, but to everyone's relief, it soon began to climb. The man had to 37 the airport several times in order to become 38 with the controls. Therefore the danger had not yet passed. The terrible 39 came when he had to land. Following information, the man guided the plane toward the airfield. It shook violently 40 it touched the ground and then moved rapidly along the runway and after a long run it stopped safely.

  31. A. although  B. while  C. therefore  D. then

  答案A.仔细阅读上下文,就能看出“and 31 the passengers had fastened their seat belts, they were suddenly thrown forward.”两个句子是对比关系,意思为“尽管旅客系着安全带,但大家还是被抛向前面”。

  32. A. showed  B. presented  C. exposed  D. appeared

  答案D.A选项正确说法应该为“showed up”,B和C选项意思和用法不符合语境;只有D选项正确。Appear意为“出现”。

  33. A. well  B. still  C. calm  D. quiet

  答案C.应该注意but一词的意义在于引起一个相反的概念。“She looked very pale, but was quite 33 .”也就是说,所选择的单词应该是pale一词含义的反义词。所以用C选项最合适。全局意思为“尽管她脸色苍白,但她很镇静”。其他选项意思或用法有误。

  34. A. inquired  B. insured  C. informed  D. instructed

  答案C.A选项意思为“询问”;B选项意思为“保险”;C选项意思为“告诉”;D选项意为“指示”。只有C选项的意思和用法正确。

  35. A. hesitation  B. surprise  C. doubt  D. delay

  答案A.A选项意为“犹豫”,最符合本句话的场景。全句意思为“犹豫一会后,一个人站了起来跟服务员进了驾驶舱”。

【1】 【2】 【3】

◇ 编辑推荐
·2015年考研复习:政治 英语 数学  专业课 · 2014年考研真题及答案汇总   历年考研真题
· 考研网上辅导热招!  ·2015年考研报考指南   ·历年考研国家分数线汇总   复试信息
考研网上辅导课程 特色班 精品班 实验班
学费 购买 学费 购买 学费 购买
公共课 政 治 800元 购买 1500元 购买 3500元 购买
英 语 800元 购买 1500元 购买 3500元 购买
数 学 800元 购买 1500元 购买 3500元 购买

专业课

视频

《管理类联考综合》、《会计学》、《中医综合》、《西医综合》、《法硕联考综合(法学)》、
《法硕联考综合(法学)》、《法硕联考专业基础(法学)》、《法硕联考专业基础(非法学)》

专业课

资料

952所考研院校、57300个招生专业、245000份考研辅导课件、核心纲要、考研笔记、内部题库现正热卖!

说明 专业课请到考研开放平台上注册及缴费----帮助