您的位置:考研教育网>  > 报考指南 > 在职考研 正文

2011在职攻硕全国联考GCT英语模拟试题解析(1)

清华在线   2010-08-11 16:22 【 】【我要纠错

  

题号

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

答案

B

C

C

B

D

C

C

D

D

C

题号

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

答案

D

A

C

C

C

C

B

D

A

D

题号

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

答案

C

D

A

C

A

D

C

C

A

C

题号

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

答案

A

D

C

C

A

A

B

B

A

C

题号

41

42

43

44

45

46

47

48

49

50

答案

A

B

A

D

D

A

C

C

D

C

  Part One Vocabulary and Structure

  Directions:

  There are ten incomplete sentences in this part. For each sentence there are four choices marked A, B, C and D. Choose the one that best completes the sentence. Mark your answer on the ANSWER SHEET with a single line through the center.

  1. Many newcomers complain of the rapid _________ of life in Hong Kong.

  A. rate  B. pace  C. speed  D. growth

  答案B.pace of life意为“生活节奏”;rate意为“比率,速率”;speed意为“速度”;growth意为“发育,成长”。

  2. To one's boss, an employee should dress neatly, be ________ and show interest in the job.

  A. instant  B. timely  C. punctual  D. quick

  答案C.instant意为“立刻的,即时的”;timely意为“及时的”;quick意为“(做事)迅速的”;punctual意为“守时的,准时的”。

  3. The girl will not become a nurse because she will faint at the __________ of blood.

  A. vision  B. eyes  C. sight  D. view

  答案C.at the sight of意为“看见”;view意为“眼界,视野”;vision是指人的视力或视野,引申为梦幻景象。

  4. The government_________ regulations that put this old city under protection.

  A. published  B. issued  C. discharged  D. released

  答案B.issue意为“发布,颁布,发行”;publish意为“出版,印刷”;discharge意为“释放出”;release意为“发布消息”。

  5. Unexpectedly the light __________ and we were left in darkness.

  A. bum out  B. put out  C. turned out  D. went out

  答案D.burn out意为“烧光,烧完”;put out意为“熄灭,扑灭”;turn out意为“关掉,熄灭”;go out意为“熄灭,停止运行”。

  6. After a whole day's heavy work, the old worker returned home,_________ .

  A. hungry and felt exhausting

  B. hunger and exhausted

  C. hungry and exhausted

  D. hungry and having been exhausted

  答案C.从时态意义上讲,应该用过去分词,表示伴随情况,还应该考虑连词前后的平衡结构表达法问题。

  7. The last half of the nineteenth century __________ the steady improvement in the means of travel.

  A. has witnessed  B. was witnessed

  C. witnessed  D. is witnessed

  答案C.根据主语可判断出时间为过去时。

  8. She ___________ in the feet on her way home from work.

  A. was hurting  B. is hurt  C. hurts  D. got hurt

  答案D.“get+-ed分词”构成被动语态,get通常表示动作的结果而非动作本身。

  9. Without computers, we ______ the tremendous medical advancement in the last few decades.

  A. would not make  B. will not have made

  C. could not make  D. couldn't have made

  答案D.without作“如果没有”解,表示一种与事实相反的假设,意思上相对于一个if引导的虚拟条件句。根据题中可看出without computer是与过去事实相反的假设,因此主句应该用:would(should,could,might)+动词的完成时。

  10. ___________ that Susan hadn't dared to make a sound.

  A. So was he absorbed  B. So absorbed he was

  C. So absorbed was he  D. So he was absorbed

  答案C.so为程度副词,置于句首时,句子一般倒装。当so作为程度副词置于句首时,它所修饰的形容词或分词一般紧跟其后。

  Part Two Reading Comprehension

  Directions:

  In this part there are four passages followed by questions or unfinished statements, each with four suggested answers. Choose the one that you think is the best answer. Mark your answer on the ANSWER SHEET by drawing with a pencil a short bar across the corresponding letter in the brackets.

  Questions 11—15 are based on the following passage:

  Some psychologists maintain that mental acts such as thinking are not performed in the brain alone, but that one's muscles also participate. It may be said that we think with our muscles in somewhat the same way that we listen to music with our bodies.

  You surely are not surprised to be told that you usually listen to music not only with your ears but with your whole body. Few people can listen to music that is more or less familiar without moving their body or more specifically, some part of their body. Often when one listens to a symphonic concert on the radio, he is tempted to direct the orchestra even though he knows there is a competent conductor on the job.

  Strange as this behavior may be, there is a very good reason for it. One cannot derive all possible enjoyment from music unless he participates, so to speak, in its performance. The listener “feels” himself into the music with more or less noticeable motions of his body.

  The muscles of the body actually participate in the mental process of thinking in the same way, but this participation is less obvious because it is less noticeable.

  11. Some psychologists maintain that thinking is __________.

  A. not a mental process

  B. more of a physical process than a mental action

  C. a process that involves our entire bodies

  D. a process that involves the muscles as well as the brain

  答案D.本题考点在文章第一句中的mental acts such as thinking are not performed in the brain alone, but that one's muscles also participate.原文中的not…alone, but…相当于考题里的as well as,所以考生对意思相似相近的表达要清楚。

  12. Few people are able to listen to familiar music without __________.

  A. moving some part of their body

  B. stopping what they are doing to listen

  C. directing the orchestra playing it

  D. wishing that they could conduct music properly

  答案A.本题的依据句是第二段中的第二个句子Few people can listen to music that is more or less familiar without moving their body or more specifically, some part of their body.

  13. Body movements are necessary in order for the listener to _____________.

  A. hear the music B. appreciate the music

  C. enjoy the music fully D. completely understand the music

  答案C.本题依据关键在第三段第二句中的derive all possible enjoyment from music,这与试题中的enjoy the music fully意思相当。

  14. According to the selection, muscle participation in the process of thinking is ______.

  A. deliberate B. obvious

  C. not readily apparent D. very pronounced

  答案C.本题的依据是短文中的最后一句,关键部分是this participation is less obvious,这与选项C、not readily apparent意思相当。

  15. The best title for this selection is ____________.

  A. An Ear for Music

  B. Music Appreciation

  C. How Muscles Participate in Mental Acts

  D. A Psychological Definition of the Thinking Process

  答案C.短文先指出思维中可能有类似听音乐时肌肉参与的情形;接着描述了听音乐过程中肌肉参与的情况;最后指出,肌肉在思维活动中的参与只不过没那么明显罢了。可见,全文主要讨论的是肌肉在思维活动中的参与,既不是专门讲思维,更不是专门说音乐。故C选项做标题合适。

【1】 【2】 【3】

◇ 编辑推荐
·2015年考研复习:政治 英语 数学  专业课 · 2014年考研真题及答案汇总   历年考研真题
· 考研网上辅导热招!  ·2015年考研报考指南   ·历年考研国家分数线汇总   复试信息
考研网上辅导课程 特色班 精品班 实验班
学费 购买 学费 购买 学费 购买
公共课 政 治 800元 购买 1500元 购买 3500元 购买
英 语 800元 购买 1500元 购买 3500元 购买
数 学 800元 购买 1500元 购买 3500元 购买

专业课

视频

《管理类联考综合》、《会计学》、《中医综合》、《西医综合》、《法硕联考综合(法学)》、
《法硕联考综合(法学)》、《法硕联考专业基础(法学)》、《法硕联考专业基础(非法学)》

专业课

资料

952所考研院校、57300个招生专业、245000份考研辅导课件、核心纲要、考研笔记、内部题库现正热卖!

说明 专业课请到考研开放平台上注册及缴费----帮助