您的位置:考研教育网>  > 报考指南 > 在职考研 正文

2011在职攻硕全国联考GCT英语模拟试题解析(3)

清华在线   2010-08-11 16:39 【 】【我要纠错

  36. A. to  B. by  C. near  D. on

  答案A.close to属于固定搭配词组,意思为“接近”。其他选项的搭配不正确。

  37. A. surround  B. circle  C. observe  D. view

  答案B.A选项意为“包围”;B项意为“绕圈子”;C和D选项的意思为“观察,看”。在这里可以判断,飞机是在机场上空绕了几个圈子。

  38. A. intimate  B. familiar  C. understood  D. close

  答案B.A选项意思为“亲密的”;B项意为“熟悉”。本句话的含义是,飞机是在机场上空绕了几个圈子,目的是熟悉空管指示。

  39. A. moment  B. movement  C. idea  D. affair

  答案A.A选项的意思为“时刻”。全句意思是“可怕的一刻来临了,他要降落了”。其他选项的意思不正确。

  40. A. as  B. unless  C. while  D. so

  答案A.注意本处的意思为“当……时候”。A项as与C项while的意思都是“当……时候”,但while指一个较长的时间过程,而as指事情发生的一刻。由于飞机触地touch the ground是一个短暂性动作,此处应选择as.

  Part Four Dialogue Completion

  Directions:

  There are ten short incomplete dialogues between two speakers, each followed by four choices marked A, B, C, and D. Choose the one that most appropriately suits the conversational context and best completes the dialogue. Mark your answer on the ANSWER SHEET by drawing with a pencil a short bar across the corresponding letter in the brackets.

  41. Mother: Jimmy, what are you hiding behind your back? Let me see.

  Jimmy: It's kitty. Please let me keep it. It's a good kitty and will not bring you any trouble.

  Mother: __________ . I told you. No pets. It'll make a mess of this house.

  A. No way  B. Not at all

  C. By the way  D. On the contrary

  答案A.从Mother的回答看,她坚决不许Jimmy养猫。A No way表示“绝对不行”,符合题意;B. Not at all意为“一点也不……”C. By the way表示转换话题;D. On the contrary意为“相反”,均不合适。

  42. Sophia: There'll be an issue next month introducing your newly published book and I'd like to have an interview with you, if possible.

  Josh: An interview? I'd like to, but I'm afraid my schedule is all full.

  Sophia: It won't take you long, Mr. Josh. __________.

  A. One and a half hours will satisfy

  B. One and a half hours will do

  C. One and a half hours will go

  D. One and a half hours will help

  答案B.“一个半小时就行”的习惯表达用do,故选B.

  43. Mother: Tom, it's 7:30, you're going to be late for school.

  Tom: I feel like another five minutes' sleep.

  Mother: __________ . Get dressed.

  A. Come on! B. Fast! C. Hello! D. Anyway.

  答案A.对话中,母亲催促Tom快点起床。A Come on!表示催促,符合要求。

  44. Bus driver: Move to the rear of the bus, please. There are plenty of seats.

  Passenger: __________ ?

  Bus driver: Forty cents. Drop it in the box.

  A. What is the price, please  B. What shall be the fee, please

  C. How much does it cost, please  D. How much is the fare, please

  答案D.对话中乘客问车票多少钱。车票费用要用fare,而fee则表示“学费,入场费,手续费”等。

  45. Stephen: Well, hello, stranger! _________

  Gordon: No, I went to California for a few weeks.

  Stephen: Oh, really? Where did you go?

  Gordon: Los Angeles. I stayed with my brother.

  A. Have you been away all these days?

  B. Have you moved or something?

  C. Haven't seen you for ages!

  D. Nice to see you here.

  答案B.从下文的否定回答推测,问话人的话应该是Have you moved or something?即“你是搬家了还是怎么的?”

  46. Husband: Can I wait at the coffee bar? I feel ill at ease when you are picking things out.

  Wife: _______ I don't want to shop alone. You can always give me advice, or enjoy looking at beautiful women.

  Husband: Don't talk nonsense.

  A. Please, honey  B. All right, honey

  C. Excuse me, honey  D. Sorry, honey

  答案A.丈夫表示不愿意进商店买东西,而妻子极力劝他进去,因此我们选择A. Please, honey,表示请求。

  47. Lucia: Do you have any tissue, Polly?

  Polly: Here. ___________.

  Lucia: Thanks. I have a terrible headache. It seems to be flu.

  A. What do you want to do? B. Can I help you?

  C. Are you all right? D. I'm glad to help.

  答案C.Lucia跟Polly要纸巾,后来又说头疼,可能得流感了。Polly合理的反应是关切的询问,而不应该在没弄清情况时就说帮忙的话。故不选B,D.要纸巾显然是擦鼻子,A的提问是多余的。

  48. Tony: Will you please pass me the saltshaker, Bill?

  Bill: Sure. ___________.

  Tony: Thank you.

  A. Give it to you B. Take it C. Here you are D. Hold it

  答案C.递给别人所要的东西时说Here you are,意思是“给你”,其他表达不符合习惯。

  49. Mother: Danny! Don't make any sound when you have your soup.

  Danny: Yes, Mum.

  Father: ___________ He's only a child.

  A. I completely agree with you  B. The noise is very disturbing

  C. Don't be very cruel to him  D. Don't be so hard on him

  答案D.母亲教育孩子喝汤不要弄出声响,从父亲的话听得出来,他嫌母亲的语气过于严厉了。所以不选A,B.C中的cruel使用不当。

  50. Passenger: Taxi! (A cab stops and he goes in.)

  Cab driver: ___________?

  Passenger: King's Hotel on North Street.

  A. Where to go, sir  B. To where, sir

  C. Where to, sir  D. Go where, sir

  答案C.出租司机问乘客“上哪儿?”英语(论坛)的习惯表达是Where to,其他选项不正确。

【1】 【2】 【3】

◇ 编辑推荐
·2015年考研复习:政治 英语 数学  专业课 · 2014年考研真题及答案汇总   历年考研真题
· 考研网上辅导热招!  ·2015年考研报考指南   ·历年考研国家分数线汇总   复试信息
考研网上辅导课程 特色班 精品班 实验班
学费 购买 学费 购买 学费 购买
公共课 政 治 800元 购买 1500元 购买 3500元 购买
英 语 800元 购买 1500元 购买 3500元 购买
数 学 800元 购买 1500元 购买 3500元 购买

专业课

视频

《管理类联考综合》、《会计学》、《中医综合》、《西医综合》、《法硕联考综合(法学)》、
《法硕联考综合(法学)》、《法硕联考专业基础(法学)》、《法硕联考专业基础(非法学)》

专业课

资料

952所考研院校、57300个招生专业、245000份考研辅导课件、核心纲要、考研笔记、内部题库现正热卖!

说明 专业课请到考研开放平台上注册及缴费----帮助