您的位置:考研教育网>  > 复习指导 > 考研专业课 正文

英语专业考研复习指导之基础英语词汇重点

考研教育网论坛   2008-06-26 08:47 【 】【我要纠错

  Exercise:

  Choose the most appropriate choice for each italicized word in the following sentences.

  1.Bidding them adieu we departed.

  [A] goodbye [B] curse [C] blessing [D] disguise

  2.The government appointed an ad hoc committee to deal with the emergency.

  [A] on purpose [B] unintentionally [C] for a particular purpose only [D] randomly

  3.Late again, Richard? What's your alibi this time?

  [A] explanation [B] excuse [C] complaint [D] indignation

  4.Sarah used to work as an ambassdor's attache.

  [A] member of a staff with a particular responsibility

  [B] leader of a special committee

  [C] secret agent working for a special agency

  [D] guardian of morals

  5.Your statement They have been walking all day long and they must be hungry may be a priori one because they may well not feel hungry in the least.

  [A] reasonable [B] false [C] presupposed [D] irrational

  6.It''s a pity that his ten-year-old child is still unable to speak.He may be suffering from aphasia.

  [A]grievance [B] loss of speech [C] loss of hearing [D] failure to communicate

  7.At the end of the prayer the choir sang the amens beautifully.

  [A]may it be so [B]whatever it may come [C] believe it or not [D] rain or shine

  8.The returning alumni visited Beijing University from which they graduated 30 years ago.

  [A] male former graduates [B] female former graduates

  [C]former actors [D] former actresses

  9.I will never forget my Alma Mater where I spent four golden years of my college life.

  [A] hometown [B] college [C] church [D] motherland

  10.Could you check the almanac on the wall to confirm what date today is?

  [A] calendar [B] newspaper [C] periodical [D] clock

  11.They got the information from the affiche on the wall.

  [A] poster [B] bulletin [C] gallows [D] platform

  12.Before the court opens a witness usually swears an affidavit.

  [A]promise [B] written statement [C] will [D] compromise

  13.The speaker made it a point to keep his speech ad rem.

  [A] to the point [B] far from the point [C] beside the point [D]incorrectly

  14.I had forgotten to bring my notes and had to speak ad lib.

  [A] with preparation [B] with ease [C]without preparation [D] willingly

  15.It is a secret kept only a deux the two girls.

  [A] between [B] among [C] during [D] conerning

  16.I am starved to death.Could you tell me where the buffet is located on the train?

  [A]food counter [B] shop [C] market [D] bank

  17.Take no notice of his threats——they are sheer bravado.

  [A] timidity [B] false boldness [C] courage [D] capability

  18.The Renaissance first started in Italy and then spread to other parts of Europe.

  [A] rebirth [B] death [C] literary [D] agrarian

  19.The bourgeoise is the mainstream of Uropean countries.

  [A] upper class [B] lower class [C] middle class [D]poverty-stricken people

  20.Our address is 121 Granger Boulevard.

  [A] district [B] main street [C] downtown [D] sidewalk

  Answer:

  1.A 2.C 3.B 4.A 5.C 6.B 7.A 8.A 9.B 10.A 11.B 12.B 13.A 14.C 15.A 16.A 17.A 18.A 19.C 20.B

[1] [2] [3] [4] [5] [6]

◇ 编辑推荐
·2015年考研复习:政治 英语 数学  专业课 · 2014年考研真题及答案汇总   历年考研真题
· 考研网上辅导热招!  ·2015年考研报考指南   ·历年考研国家分数线汇总   复试信息
相关热词:英语 考研 复习 语言学
考研网上辅导课程 特色班 精品班 实验班
学费 购买 学费 购买 学费 购买
公共课 政 治 800元 购买 1500元 购买 3500元 购买
英 语 800元 购买 1500元 购买 3500元 购买
数 学 800元 购买 1500元 购买 3500元 购买

专业课

视频

《管理类联考综合》、《会计学》、《中医综合》、《西医综合》、《法硕联考综合(法学)》、
《法硕联考综合(法学)》、《法硕联考专业基础(法学)》、《法硕联考专业基础(非法学)》

专业课

资料

952所考研院校、57300个招生专业、245000份考研辅导课件、核心纲要、考研笔记、内部题库现正热卖!

说明 专业课请到考研开放平台上注册及缴费----帮助