您的位置:考研教育网>  > 考研英语 > 模拟试题 正文

2004考研英语知识运用模拟题及答案(二)

   2004-08-03 00:00 【 】【我要纠错
  The family is the center of most traditional Asians' lives. Many people worry about their families welfare, reputation, and honor. Asian families are often  1 , including several generations related by  or marriage living in the same home. An Asian person's misdeeds are not blamed just on the individual but also on the family ---including the dead  3 .

  Traditional Chinese, among many other Asians, respect their elders and feel a deep sense of duty  them. Children repay their parents'  by being successful and supporting them in old age. This is accepted as a  part of life in China.  7 , taking care of the aged parents is often viewed as a tremendous  in the United States,swheresaging and family support are not  highly.  10 , in the youth-oriented United States, growing old is seen as a bad thing, and many old people do not receive respect.

  Pilipinos, the most Americanized of the Asians, are  11  extremely family-oriented. They are  12  to helping their children and will sacrifice greatly for their children to get an education.  13 , the children are devoted to their parents, who often live nearby. Grown children who leave the country for economic reasons  14  send large parts of their income home to their parents.

  The Vietnamese family  15  people currently  16  as well as the spirits of the dead and of the as-yet unborn. Any  17  or actions are done from family considerations, not individual desires. People's behavior is fudged  18  whether it brings shame or pride to the family. The Vietnamese do not particularly believe in self-reliance; in this way, they are the  19  of people in the United States. Many Vietnamese think that their actions in this life will influence their  20  in the next life.

  1. A. enlarged B. extended C. expanded D. lengthened

  2 . A. history B. interaction C. blood D. bond

  3. A. pioneer B. settlers C. immigrant D. ancestors

  4. A. toward B. for C. of D. on

  5. A. contributions B. sufferings C. sacrifices D. tributes

  6. A. formal B. natural C. regular D. peculiar

  7. A. in comparison B. to the same extent C. in a way D. in contrast

  8. A. relief B. responsibility C. burden D. business

  9. A. rewarded B. honored C. regarded D. complimented

  10. A. in fact B. of course C. and yet D. as a result

  11. A. but B. further C. still D. only

  12. A. confined B. dedicated C. corresponded D. exposed

  13. A. in turn B. in exchange C. in vain D. in debt

  14. A. occasionally B. intentionally C. typically D. steadily

  15. A. insists on B. consists of C. persists in D. resists to

  16. A. living B. lively C. alive D. life

  17. A. incidences B. decisions C. accidents D. expedition

  18. A. on B. for C. by D. in

  19. A. counterpart B. opposite C. competitor D. opponent

  20. A. station B. status C. stature D. state

  参考答案:

  1.B 2.C 3.D 4.A 5.C 6.B 7.D 8.C 9.B 10.A

  11.C 12.B 13.A 14.C 15.B 16.C 17.B 18.A 19.B 20.B

◇ 编辑推荐
·2015年考研复习:政治 英语 数学  专业课 · 2014年考研真题及答案汇总   历年考研真题
· 考研网上辅导热招!  ·2015年考研报考指南   ·历年考研国家分数线汇总   复试信息
相关热词:
 考研教育网官方微信

微信公众账号cnedu_cn

 网上辅导课程特色
  • 即报即学
  • 名师团队
  • 反复看课
  • 在线答疑
  • 移动教学
  • 讲义下载
  • 课后练习
  • 模拟测试
 24小时报名咨询
考研网上辅导课程 特色班 精品班 实验班
学费 购买 学费 购买 学费 购买
公共课 政 治 800元 购买 1500元 购买 3500元 购买
英 语 800元 购买 1500元 购买 3500元 购买
数 学 800元 购买 1500元 购买 3500元 购买

专业课

资料

952所考研院校、57300个招生专业、245000份考研辅导课件、核心纲要、考研笔记、内部题库现正热卖!

说明 专业课请到考研开放平台上注册及缴费----帮助