您的位置:考研教育网>  > 考研英语 > 模拟试题 正文

2004考研英语知识运用模拟试题及答案(五)

   2004-08-03 00:00 【 】【我要纠错
  The horse and carriage is thing of the past. But love and marriage are still with us and still closely interrelated. Most American marriages, particularly first marriages 1 young couples are the result of 2 attraction and affection 3 than practical considerations.

  In the United States, parents do not arrange marriages for their children

. Teenagers begin 4 in high school and usually find mates through their own academic and social 5 . Though young people feel 6 to choose their friends from 7 groups, most choose a mate of similar background. This is 8 in part to parental guidance. Parents cannot select spouses for their children, but they can usually 9 choices by 10 disapproval of someone they consider unsuitable.

   11 ,marriages between members of different groups(interclass, interfaith, and interracial marriages) are increasing, probably because of the greater 12 of today's youth and the fact that they are restricted by 13 prejudices than their parents. Many young people leave their home towns to attend college, 14 in the armed forces. 15 pursue a career in a bigger city. Once away from home and family, they are more 16 to date and marry outside their own social group. In mobile American society, interclass marriages are neither 17 nor shocking. Interfaith marriages are 18 the rise particularly between Protestants and Catholics. On the other hand, interracial marriage is still very uncommon. It can be difficult for interracial couples to find a place to live, maintain friendships, and 19 a family. Marriages between people of different national 20 (but the same race and religion) have been commonplace here since colonial times.

  1.A.linking  B. involving  C. connecting  D. correlating

  2.A.personal  B. emotional  C. mutual  D. magnetic

  3.A.more  B. less  C. rather  D. other

  4.A.dating  B. appointment C. engagement  D. matching

  5.A.position  B. association  C. contacts  D. contract

  6.A.certain  B. embarrassed  C. hesitated  D. free

  7.A.similar  B. identical  C. differential  D. diverse

  8.A.for  B. likely  C. due  D. because

  9.A.influence  B. give  C. make  D. offer

  10.A.sounding  B. avoiding  C. expecting  D. voicing

  11.A.Moreover  B. However  C. Therefore  D. Furthermore

  12.A.mobility  B. motive  C. moral  D. mission

  13.A.less  B. rather  C. fewer  D. many

  14.A.work  B. serve  C. stay  D. remain

  15.A.but  B. otherwise  C. likewise  D. or

  16.A.probable  B. likely  C. reluctant  D. readily

  17.A.rare  B. scarce  C. seared  D. relieved

  18.A.in  B. at  C. on  D. for

  19.A.raise  B. obtain  C.grow  D. unite

  20.A.origin  B. source  C. resource  D. base

  参 考 答 案

  1.B  2.C  3.D  4.A  5.C  6.D  7.D  8.C  9.A  10.D 11.B  12.A  13.C  14.B  15.D  16.B  17.A  18. C  19.A  20. A

◇ 编辑推荐
·2015年考研复习:政治 英语 数学  专业课 · 2014年考研真题及答案汇总   历年考研真题
· 考研网上辅导热招!  ·2015年考研报考指南   ·历年考研国家分数线汇总   复试信息
相关热词:
 考研教育网官方微信

微信公众账号cnedu_cn

 网上辅导课程特色
  • 即报即学
  • 名师团队
  • 反复看课
  • 在线答疑
  • 移动教学
  • 讲义下载
  • 课后练习
  • 模拟测试
 24小时报名咨询
考研网上辅导课程 特色班 精品班 实验班
学费 购买 学费 购买 学费 购买
公共课 政 治 800元 购买 1500元 购买 3500元 购买
英 语 800元 购买 1500元 购买 3500元 购买
数 学 800元 购买 1500元 购买 3500元 购买

专业课

资料

952所考研院校、57300个招生专业、245000份考研辅导课件、核心纲要、考研笔记、内部题库现正热卖!

说明 专业课请到考研开放平台上注册及缴费----帮助