您的位置:考研教育网>  > 考研英语 > 模拟试题 正文

2004考研英语知识运用模拟试题及答案(一)

   2004-08-03 00:00 【 】【我要纠错

  Generally speaking, a British is widely regarded as a quiet, shy and conservative person who is ___1___ only among those with whom he is acquainted. When a stranger is at present, he often seems nervous, ___2___ embarrassed. You have to take a commuter train any morning or evening to ___3___ the truth of this. Serious-looking businessmen and women sit reading their newspapers or dozing in a corner; hardly anybody talks, since to do so would be considered quite offensive. ___4___, there is an unwritten but clearly understood code of behavior which, ___5___ broken, makes the offender immediately the object of ___6___.

  It has been known as a fact that the a British has a ___7___ for the discussion of their weather and that, if given a chance, he will talk about it ___8___. Some people argue that it is because the British weather seldom ___9___ forecast and hence becomes a source of interest and ___10___ to everyone. This may be so. ___11___ a British cannot have much ___12___ in the weathermen, who, after promising fine, sunny weather for the following day, are often proved wrong ___13___ a cloud over the Atlantic brings rainy weather to all districts! The man in the street seems to be as accurate——or as inaccurate——as the weathermen in his ___14___.

  Foreigners may be surprised at the number of references ___15___ weather that the British make to each other in the course of a single day. Very often conversational greetings are ___16___ by comments on the weather. "Nice day, isn't it?" "Beautiful!" may well be heard instead of "Good morning, how are you?" ___17___ the foreigner may consider this exaggerated and comic, it is worthwhile pointing out that it could be used to his advantage. ___18___ he wants to start a conversation with a British but is ___19___ to knowswheresto begin, he could do well to mention the state of the weather. It is a safe subject which will ___20___ an answer from even the most reserved of the British.

  1. A. relaxed   B. frustrated   C. amused   D. exhausted

  2. A. yet   B. otherwise   C. even   D. so

  3. A. experience   B. witness   C. watch   D. undergo

  4. A. Deliberately   B. Consequently   C. Frequently   D. Apparently

  5. A. unless   B. once   C. while   D. as

  6. A. suspicion   B. opposition   C. criticism   D. praise

  7. A. emotion   B. fancy   C. likeliness   D. judgement

  8. A. at length   B. to a great extent   C. from his heart   D. by all means

  9. A. follows   B. predicts   C. defies   D. supports

  10. A. dedication   B. compassion   C. contemplation   D. speculation

  11. A. Still   B. Also   C. Certainly   D. Fundamentally

  12. A. faith   B. reliance   C. honor   D. credit

  13. A. if   B. once   C. when   D. whereas

  14. A. propositions   B. predictions   C. approval   D. defiance

  15. A. about   B. on C. in   D. to

  16. A. started   B. conducted   C. replaced   D. proposed

  17. A. Since   B. Although   C. However   D. Only if

  18. A. Even if   B. Because   C. If   D. For

  19. A. at a loss   B. at last   C. insgroups  D. on the occasion

  20. A. stimulate   B. constitute   C. furnish   D. provoke

  参 考 答 案

  1. A  2.C  3.B  4.D  5.B  6.C  7.B  8.A  9.A  10.D 11. C  12.A  13.C  14.B  15.D  16.C 17.B  18.C  19.A  20.D

◇ 编辑推荐
·2015年考研复习:政治 英语 数学  专业课 · 2014年考研真题及答案汇总   历年考研真题
· 考研网上辅导热招!  ·2015年考研报考指南   ·历年考研国家分数线汇总   复试信息
相关热词:
 考研教育网官方微信

微信公众账号cnedu_cn

 网上辅导课程特色
  • 即报即学
  • 名师团队
  • 反复看课
  • 在线答疑
  • 移动教学
  • 讲义下载
  • 课后练习
  • 模拟测试
 24小时报名咨询
考研网上辅导课程 特色班 精品班 实验班
学费 购买 学费 购买 学费 购买
公共课 政 治 800元 购买 1500元 购买 3500元 购买
英 语 800元 购买 1500元 购买 3500元 购买
数 学 800元 购买 1500元 购买 3500元 购买

专业课

资料

952所考研院校、57300个招生专业、245000份考研辅导课件、核心纲要、考研笔记、内部题库现正热卖!

说明 专业课请到考研开放平台上注册及缴费----帮助