您的位置:考研教育网>  > 考研英语 > 模拟试题 正文

2004考研英语知识运用模拟试题及答案(四)

   2004-08-03 00:00 【 】【我要纠错
  Most worthwhile careers require some kind of specialized training. Ideally, therefore, the choice of an __1__ should be made even before choice of a curriculum in high school. Actually, __2_-_, most people make several job choices during their working lives, __3__ because of economic and Industrial changes and partly to improve __4__ position. The "one perfect job" does not exist. Young people should __5__ entersintosa broad flexible training p
rogram that will __6__ them for a field of work rather than for a single __7__ .

  Unfortunately many young people have to make career plans __8__ benefit of help form a competent vocational counselor or psychologist. Knowing __9__ about the occupational world, or themselves for that matter, they choose their lifework on a hit-or-miss __10__. Some drift from job to job. Others __11__ to work in which they are unhappy and for which they are not fitted.

  One common mistake is choosing an occupation for __12__ real or imagined prestige. Too many high-school students - or their parents for them - choose the professional field, __13__ both the relatively small proportion of workers in the professions and the extremely high educational and personal __14__. The imagined or real prestige of a profession or a White-collar" job is __15__ good reason for choosing it as life's work. __16__, these occupations are not always well paid. Since a large proportion of jobs are in mechanical and manual work, the __17__ of young people should give serious __18__ to these fields.

  Before making an occupational choice, a person should have a general idea of what he wants __19__ life and how hard he is willing to work to get it. Some people desire social prestige, others intellectual satisfaction. Some want security; others are willing to take __20__ for financial gain. Each occupational choice has its demands as well as its rewards.

  1. A. identification  B. entertainment  C. accommodation  D. occupation

  2. A. however  B. therefore  C. though  D. thereby

  3. A. entirely  B. mainly  C. partly  D. his

  4. A. its  B. his  C. our  D. their

  5. A. since  B. therefore  C. furthermore  D. forever

  6. A. make  B. fit  C. take  D. leave

  7. A. job  B. way  C. means  D. company

  8. A. to  B. for  C. without  D. with

  9. A. little  B. few  C. much  D. a lot

  10. A. chance  B. basis  C. purpose  D. opportunity

  11. A. apply  B. appeal  C. stick  D. turn

  12. A. our  B. its  C. your  D. their

  13. A. concerning  B. following  C. considering  D. disregarding

  14. A. preferences  B. requirements  C. tendencies  D. ambitions

  15. A. a  B. any  C. no  D. the

  16. A. Therefore  B. However  C. Nevertheless  D. Moreover

  17. A. majority  B. mass  C. minority  D. multitude

  18. A. proposal  B. suggestion  C. consideration  D. appraisal

  19. A. towards  B. against  C. out of  D. without

  20. A. turns  B. parts  C. choices  D. risks

  参 考 答 案

  1.D  2.A  3.C  4.D  5.B  6.B  7.A  8.C  9.A  10.B 11.C  12.B  13.D  14.B  15.C  16.D  17.A  18.C  19.C  20.D

◇ 编辑推荐
·2015年考研复习:政治 英语 数学  专业课 · 2014年考研真题及答案汇总   历年考研真题
· 考研网上辅导热招!  ·2015年考研报考指南   ·历年考研国家分数线汇总   复试信息
相关热词:
 考研教育网官方微信

微信公众账号cnedu_cn

 网上辅导课程特色
  • 即报即学
  • 名师团队
  • 反复看课
  • 在线答疑
  • 移动教学
  • 讲义下载
  • 课后练习
  • 模拟测试
 24小时报名咨询
考研网上辅导课程 特色班 精品班 实验班
学费 购买 学费 购买 学费 购买
公共课 政 治 800元 购买 1500元 购买 3500元 购买
英 语 800元 购买 1500元 购买 3500元 购买
数 学 800元 购买 1500元 购买 3500元 购买

专业课

资料

952所考研院校、57300个招生专业、245000份考研辅导课件、核心纲要、考研笔记、内部题库现正热卖!

说明 专业课请到考研开放平台上注册及缴费----帮助